top of page
Zoeken

Basta!

GGZ of Netflix-wachtrij?


Laten we het eens hebben over de crisis in de GGZ. Want ja, die is er. En het is geen crisis waarbij we kunnen zeggen dat het wel over gaat als we er maar lang genoeg overheen praten.

Nee, het is een echte crisis. Een crisis waarbij mensen die hulp nodig hebben niet de juiste zorg krijgen. Een crisis waarbij wachtlijsten langer zijn dan de gemiddelde Netflix-lijst. Een crisis waarbij het stigma op mentale gezondheid nog steeds aanwezig is.

En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die werken in de GGZ. Die werken zich een slag in de rondte, met veel te weinig middelen en veel te weinig respect. Want ja, wie wil er nu werken in de GGZ als je ook bij een hippe start-up kan werken met een tafeltennistafel in de kantine?

Maar laten we vooral niet bij de pakken neerzitten. Laten we de mensen die werken in de GGZ het respect geven dat ze verdienen. En laten we vooral het stigma op mentale gezondheid doorbreken. Van stevig gereformeerd tot overtuigd humanistisch of atheïstisch.

Maar laten we ook eens kijken naar onszelf. Want wat doen wij eigenlijk om deze crisis op te lossen? Doen we genoeg om mensen te steunen die het moeilijk hebben? Of kijken we liever weg, omdat het toch een beetje ongemakkelijk is?

65 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Basta!

Tom Poes verzint een list Op kerstavond heerste er veel onrust op slot Bommelstein. Heer Bommel, omringd door opgestapelde documenten, onafgewerkte plannen en chaotische aantekeningen in de bibliothee

Basta!

Elegie: in RvT of RvC alsjeblieft geen politici! In toezichtsraden, politici nogal hoog verheven, Een enkeling uitgezonderd, is de maat niet even. Het (oude) netwerk als sleutel, niet altijd een zegen

Basta!

Integriteitskwesties en een tapijt Tante Ria, de onverschrokken tijdelijke bestuurssecretaris van de landelijke GGZ-instelling. De Ware Geest, bleek weer eens haar gewicht in goud waard te zijn toen e

ความคิดเห็น


bottom of page