top of page
Zoeken
  • rose572

Basta!

Toekomstmuziek


Soms zouden we in de toekomst willen kijken al kan je je afvragen of dat altijd zo goed voor je is. Maar voor wie het echt niet kunnen laten heb ik een tip: kijk naar de Verenigde Staten (of Israël).


We weten al jaren dat roken niet gezond voor je is maar het was wel je eigen beslissing. Destijds kon ik op het ministerie van Volksgezondheid nog gewoon op mijn kamer mijn pijpje stoppen en roken. Er werd wat meewarig gekeken naar kantoorpersoneel in New York dat buiten massaal stond te roken. Dat ontlokte een vriend van mij de opmerking dat je daar voor frisse lucht naar binnen moest gaan. Nu mogen in Nederland zelfs psychiatrische patiënten niet meer binnen roken en langzaam aan wordt zelfs het buiten roken onmogelijk gemaakt.


Pakjes sigaretten in een afschuwelijke kleur met de meest afgrijselijke afbeeldingen: dat zou bij ons niet gebeuren! Een toekomst waar, á la alcohol in Zweden, je alleen tabak kunt krijgen in bepaalde aangewezen winkels zonder dat de waar tentoongesteld mocht worden? Ondenkbaar. Toch is het al gebeurd of aanstaande!


Niet kunnen rondkomen van je salaris en dus een tweede baan moeten nemen: realiteit voor veel mensen in Nederland. Personeel ontslaan zonder dat je als werkgever enige sociale verantwoordelijkheid voelt: aan de orde van de dag! Elkaar het leven voortdurend zuur maken al dan niet gebruik makend van juridische instrumenten: advocaten worden er rijk van. Grofheid in de politiek en het benadrukken van elkaars zwakke kanten in plaats van onderstrepen welke goede verschillen er zijn? Politiek anno 2023!


Lacherig werd er gedaan over overgevoelige vrouwen die je nog niet mocht aanraken laat staan een kus geven. We worden er inmiddels dagelijks mee geconfronteerd.


Kortom, wat in de Verenigde Staten gebeurt gebeurt wat later ook bij ons. Of ik daar altijd blij mee ben? Nee dus.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Basta!

Tom Poes verzint een list Op kerstavond heerste er veel onrust op slot Bommelstein. Heer Bommel, omringd door opgestapelde documenten, onafgewerkte plannen en chaotische aantekeningen in de bibliothee

Basta!

Elegie: in RvT of RvC alsjeblieft geen politici! In toezichtsraden, politici nogal hoog verheven, Een enkeling uitgezonderd, is de maat niet even. Het (oude) netwerk als sleutel, niet altijd een zegen

Basta!

Integriteitskwesties en een tapijt Tante Ria, de onverschrokken tijdelijke bestuurssecretaris van de landelijke GGZ-instelling. De Ware Geest, bleek weer eens haar gewicht in goud waard te zijn toen e

Comments


bottom of page