Zoeken

Basta!

22-07-2022


Op het moment dat ik dit schrijf zit in ik in de trein onderweg naar Drenthe. Prima fauteuil, airconditioning in de wagon. Het enige nadeel hiervan is dat als de wagon, bijvoorbeeld bij stilstand, niet op het elektra is aangesloten de temperaturen erg hoog kunnen oplopen, zeker nu wij zo rekenen op de techniek dat de ramen niet meer open kunnen.

Maar over de temperatuur wil ik het even met u hebben. De vorige week was ons al een soort Armageddon in het vooruitzicht gesteld nu de temperaturen tot wel 37 graden zouden kunnen stijgen. Elke avond was het bal bij het weerbericht en er werd kond gedaan van een serieus hitteplanen de vierdaagse werd ingekort. Mogelijk zouden er treinen uitvallen in verband met het uitzetten van de rails. Op de dag zelf hoorden we ieder uur de nieuwslezer met een zekere teleurstelling constateren dat er nog geen extra ziekenhuisopnames waren maar dat iedereen werd geacht wel voorzorgsmaatregelen te nemen. Code Rood (!) werd ingevoerd en tot op heden geldt code Geel (!).

Dit doet me denken aan andere periodes in het jaar. Als het een beetje sneeuwt voert de NS een Nooddienstregeling in waardoor de helft van de treinen uitvallen en er wordt geadviseerd als het niet strikt noodzakelijk is niet de weg op te gaan! Code Rood, uiteraard.

Vallende bladeren leiden in Nederland tot vierkante wielen dus ook dan vallen veel treinen uit en als het waait raken bovenleidingen stuk en waaien bomen om wat leidt tot enorme vertragingen op het spoor en files op de weg. Ook dan het advies thuis te werken. En ook nu Code Rood.

Wat ik hiermee wil zeggen is dat we gewoon enorm aan het verweken zijn. Hou toch eens op met die flauwekul. Met de bovenstaande wintercriteria zou er in Zwitserland of in Moskou nooit een trein noch een auto kunnen rijden en zaten ze daar van september tot en met april in Code Rood! In Italië of Spanje zou het hitteplan gelden van maart tot en met oktober en in de genoemde periodes ging niemand naar zijn werk.

Die ene keer dat er dan toch een orkaan losbarst, de temperaturen stijgen tot Saharawaarden of dalen tot het niveau van Antartica, vooruit: Code Oranje. Voor de rest niet zeuren en je werk doen!

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Crisisbloembol Wat is het planten van tulpenbollen toch heerlijk relativerend, vooral in crisistijden. Het is er weer tijd voor, trouwens, deze maand. Voor tulpen. Als u ervan houdt. U kunt ze ook ete

Volgende week beginnen de wereldkampioenschappen voetbal in Quatar. Voorzichtiger dan bij vorige edities verschijnen er aanbiedingen van televisies en een toch niet zo goedkoop blijkende supermarkt ze

Het wordt steeds gekker in dit land De afgelopen week werden wij weer op iets nieuws getrakteerd. Nadat we eerder al kennis hebben mogen maken met WOKE, een ondoorzichtig kluwen van mensen die zich do