top of page
Zoeken

Basta!

Regenboogvla


Een bijzonder gesprek, dat ik graag met u deel. Met twee filosofen, over hoe je de politieke crisis, waarin Nederland verzeild lijkt te zijn het hoofd kunt bieden. Eentje ging helemaal los:

“Laten we het maar gewoon zeggen: het wordt hoog tijd dat we een openlijk LHBTIQ+ minister-president(e) krijgen om crises op te lossen. Want laten we eerlijk zijn, het is 2023. We hebben robots die onze huizen schoonmaken, we hebben auto's die zelf kunnen rijden en we hebben zelfs een app waarmee we onze planten water kunnen geven als we op vakantie zijn. Maar we hebben nog steeds geen LHBTIQ+ minister-president(e). Want zeg nou zelf, wie kan er beter omgaan met chaos en onverwachte wendingen dan de LHBTIQ+ gemeenschap?


Wij zijn opgegroeid in een wereld waarin we ons voortdurend moesten aanpassen aan een hetero-normatieve maatschappij. We moesten ons verstoppen voor de buitenwereld, onze ware identiteit verborgen houden, en onszelf constant afvragen of we wel veilig waren. Dat is een dagelijkse crisis die we hebben leren overwinnen.


Maar niet alleen hebben we de vaardigheden om om te gaan met crisis, we hebben ook nog eens de creativiteit en de durf om nieuwe oplossingen te bedenken. We hebben jarenlang moeten improviseren om onze eigen identiteit te kunnen uiten en te leven in een wereld die ons niet altijd begrijpt.


Dus als we een openlijk LHBTIQ+ minister-president(e) zouden hebben, zou dat betekenen dat we een leider (v/x/m) hebben die niet alleen de vaardigheden heeft om met crises om te gaan, maar ook de moed en creativiteit om nieuwe oplossingen te bedenken.


Stel je eens voor dat we een minister-president(e) zouden hebben die het belang van gelijkheid begrijpt, die begrijpt hoe het is om gemarginaliseerd te worden en die begrijpt dat er meer is dan alleen het hetero-normatieve perspectief. Een leider die durft te staan voor zijn of haar identiteit en die anderen inspireert om hetzelfde te doen.


En als we dan toch bezig zijn, laten we dan meteen alle minister-presidenten openlijk LHBTIQ+ maken. Dan hebben we meteen een heleboel creatieve en moedige leiders om crises op te lossen. Want laten we eerlijk zijn, wie kan er beter regenboogvla eten en tegelijkertijd een land leiden dan wij?”


Ik stond paf!
44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Basta!

Tom Poes verzint een list Op kerstavond heerste er veel onrust op slot Bommelstein. Heer Bommel, omringd door opgestapelde documenten, onafgewerkte plannen en chaotische aantekeningen in de bibliothee

Basta!

Elegie: in RvT of RvC alsjeblieft geen politici! In toezichtsraden, politici nogal hoog verheven, Een enkeling uitgezonderd, is de maat niet even. Het (oude) netwerk als sleutel, niet altijd een zegen

Basta!

Integriteitskwesties en een tapijt Tante Ria, de onverschrokken tijdelijke bestuurssecretaris van de landelijke GGZ-instelling. De Ware Geest, bleek weer eens haar gewicht in goud waard te zijn toen e

Comments


bottom of page